Vad ska jag göra med strandfynden?

Sommaren är här och några dagar kommer ni säkert att tillbringa på stranden – då brukar man hitta något som (just då) känns tillräckligt vackert för att få följa med hem (snäckor, stenar, drivved, slipat glas, osv). Väl hemma vet vi inte riktigt vad vi ska göra av de där sakerna som var så vackra vid stranden… Kanske lägger vi stenar och snäckor i en vas, eller limmar fast dem på en ram, men det finns ju en gräns för hur många snäckvaser/-ramar man vill ha i sitt hem! Här kommer några alternativa sätt att använda de strandfynd som följt med hem – tänk på det som pyssel för de regniga dagarna!

Ovan – Sött sätt att sätta snäckor i en ram istället för på ramen – bild från thelongtread.com

Man kan göra ljusstakar av snäckskal och drivved/kvistar – bild från countryliving.com

Om man borrar hål i snäckskalen kan man knyta ihop dem till ett draperi eller delar till en mobil (man kan även limma fast skalen på snörena, men då håller det inte lika bra) – bild från www.completely-coastal.com där de har massvis med tips på pyssel och inredningsdetaljer för allt man hittar på stranden.

Man kan också samla massor med olika sorters strandfynd till en gemensam tavla, eller göra ett tittskåp av dem med ett semesterfoto i bakgrunden (om ni har barn så kan det vara roligt att ta med till skolan första dagen efter sommarlovet när de ska berätta vad de gjort under sommaren). Bild från thecraftsdept.marthastewart.com

Annonser
Det här inlägget postades i Allmän organisering, Småpryttlar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s