Less is more

Ibland är mer bara just det – MER. Mer röra, mer att städa runt, mer utrymme som ockuperas, mer pengar som spenderas.

Ju färre prylar du har, desto mer kommer du att använda dem. Köp och spara därför bara sådant som du verkligen tycker om!

I garderoben – allt som är däri ska passa och få dig att känna dig som ditt bästa jag, allt som inte uppfyller det kriteriet ska bort (med undantag av möjligen en uppsättning ”fixarkläder”). Hårt, jag vet, men det känns skönt när inte garderoben ”överfaller” dig med saker du inte kan ha på dig, och du istället bara ser sådant som faktist klär dig – inget mer ”jag har inget att ta på mig”. (Om det inte är så att allt försvinner när du rensar enligt ovanstående princip?) Och du, kläderna mår bäst av att hänga ”luftigt” 😉 För utförligare tips om hur du rensar i garderoben, se Att rensa garderoben och Snabbrensning i garderoben. (Bild från Digital Version – Getty Images)

Prydnadssaker då? Du har säkert ärvt saker, köpt saker, fått saker osv, och du kanske verkligen tycker om allt? Det som du inte tycker om ska bort (om du inte vill göra dig av med det, packa in och förvara i en flyttlåda på något ställe där det får plats). Sedan ska inte ALLT du har kvar vara framme samtidigt! Föremålen kommer mer till sin rätt och blir ett naturligt blickfång om bara ett eller ett par saker står framme samtidigt – gör plats i ett skåp för resten, och rotera vad som står framme med jämna mellanrum (en gång i månaden?). Mindre att damma, och på köpet får du en förnyad inredning.

Köket brukar vara ungefär lika illa som garderoben – matlagningsredskap och maskiner i mängder! Ju mer du gör dig av med här, desto lättare blir det att städa (och att bereda och laga mat). Förvara saker som hör till samma aktivitet tillsammans (tex bakformar, måttsatser, kavel, slickepott, osv) så blir det lättare att ta fram allt när du behöver det, och du upptäcker om det finns några dubbletter av något – i så fall, släng. För fler tips om hur du kan tackla köket, se mitt tidigare inlägg Rensa i köket.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmän organisering, Garderob, I köket, Kök, Kläder, Småpryttlar, Sovrum, Vardagsrum. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s