Förvaring på balkongen

På balkongen är det ofta trångt om utrymme och gott om saker som ska få plats – växter i krukor och lådor, växttillbehör, möbler och textilier (kuddar och filtar). Som för alla områden där det är trångt om plats, så är saker med multifunktion att föredra.

En hylla är användbar på balkongen för att bygga sin trädgård på höjden, och för diverse förvaring. Jord, vattenkanna, växtnäring och övriga saker som hör till växthanteringen förvaras med fördel på den/de nedersta hyllorna och växter, lyktor och dekorationer högre upp.

bild hylla: hemmakanalen.se – bild från IKEA

Om du vill ha kuddar och filtar på balkongen krävs en lite mer väderskyddad förvaringslösning, till exempel en kista. Kistan kan också användas som en sittbänk. Om det finns en invändig avdelare kan textilierna förvaras i den ena delen och växternas tillbehör i den andra.

bild kista: thehome.se

En dekorativ lösning, och alternativ till hyllan, är en  stege som används som hylla. Utrymmet mellan stegens ben kan då användas som förvaringsutrymme för växternas tillbehör (då döljer växterna som står på trappstegen förvaringen), eller så kan man ställa en klätterväxt där och låta stegen dubbeltjäna som spaljé.

bild stege: kreativa-dagar.blogspot.com

Annonser
Det här inlägget postades i Övrigt, Ute. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s