Överkast

Var ska man göra av överkastet på kvällen/när inte sängen är bäddad? Det är lätt att det hamnar på golvet eller på en stol, men det finns en del smarta lösningar. Det finns till exempel speciella hängare, kistor (om man har plats), korgar, och vanliga gardinstänger som underlättar förvaringen av överkastet.

Kistan är för de som har gott om plats och rymmer både överkast och kuddar, och eventuellt även extra filtar, sommar/vintertäcke och andra textilier som hör hemma i sovrummet.

Korgen tar lite mindre plats än en kista, och kan vara hög istället för bred, den är dessutom lätt att flytta omkring.

En speciell överkasthängare (se första bilden för exempel) passar bra till just överkastet och några extra filtar, men det är svårt att förvara kuddar på det. Däremot är det litet och ofta lättplacerat och kan dubbeltjänstgöra som upphängningsplats för halvsmutsiga kläder.

Min favoritlösning är en vanlig gardinstång som fästs på väggen – det tar lite plats, är billigt, inget att flytta från golvet när man städar, och mycket funktionellt. Även gardinstången kan fungera som tillfällig klädförvaringsplats. Enda nackdelan är att det är svårt att förvara kuddar på den (man kan klämma in dem mellan stången och väggen om inte överkastet är för tjockt, ha en påse hängandes från stången att lägga kuddarna i, sätta upp en hylla över stången, eller ha en korg på golvet – eller helt skippa kuddar).

Annonser
Det här inlägget postades i Allmän organisering, Övrigt, Sänglinne, Sovrum. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s