Rensa i köket

Hur många köksredskap har du egentligen ? Använder du alla? Nej, trodde inte det heller…

Ok, dags att rensa lite! Först, samla alla köksredskap och se vad du har dubletter/tripletter av – om du orimligen behöver mer en en (ex vitlökspress), gör dig av med den/de sämsta på en gång. Därefter, om du har en djup låda, töm den och lägg ned alla kvarvarande köksredskap i den (annars använd en papplåda som du ställer på lämpligt ställe). När du ska ha ett redskap, hämta det i lådan och när det är diskat lägger du det på sin rätta plats. Sätt en tidsgräns på hur länge saker får vara kvar i den djupa lådan – 6 månader?  Ett år? När tidsgränsen passerat, gör dig av med de redskap som fortfarande ligger kvar i lådan.

Samma princip gäller för köksmaskiner. Samla alla maskiner i samma skåp, och när du använt dem ställ dem på sina rätta platser i köket. Om du redan har alla maskinerna i samma skåp, prova att ställa använda maskiner på höger sida i skåpet, och flytta oanvända längre och längre åt vänster allteftersom gruppen på höger sida växer (försök hålla ett avstånd mellan de två grupperna, eller avgränsa med något). När tidsfristen gått ut, rensa bort de maskiner som inte använts.

Gör likadant med övrig köksutrustning.

Nu borde du bara ha saker i ditt kök som du verkligen använder! Och förhoppningsvis mer plats…?

(bild från http://hometools.onsugar.com)

Det här inlägget postades i Allmän organisering, I köket, Kök. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rensa i köket

  1. Ping: Less is more | Vilse i garderoben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s