Projekt – Fast eller flexibel inredning i garderoben?

När man har ett fixt yttermått att gå efter för inredning av ett förvaringsutrymme så räcker oftast inte de vanliga modullösningarna till. Men att platsbygga allt brukar kosta ganska mycket, så en bra lösning är att använda en modul med anpassad inredning som en del av lösningen. Ett plus är då att modulens sidor fungerar som mellanväggar för kompletterande inredning och alltså kan användas för att fästa upp hyllplan mot, eller för att dela in utrymmet i sektioner.

I den lösningen som ni ser till vänster har jag använt en färdig modul i mittsektionen och sedan specialanpassat måtten på hyllorna och stängerna på vardera sida för att fylla upp och utnyttja hela det utrymmet som fanns att tillgå.

Just nu passar den förvaringslösningen ni ser här kundens behov, men så kanske inte är fallet om några år, eller för nästa ägare av bostaden, så något att ta ställning till är om de måttanpassade sektionerna på vardera sida ska vara platsbyggda, eller om man ska satsa på en mer flexibel lösning med väggskenor och konsoler. Rent estetiskt tycker jag att det är snyggare med platsbyggt, men flexibiliteten ökar ju avsevärt om man använder sig av ett sken-system. Det finns också en prisskillnad att ta hänsyn till, rent generellt så är materialkostnaden för ett skensystem dyrare, men platsbyggt tar längre tid att montera. I det här fallet är skillnaden i materialkostnad cirka 600 SEK. Jag har levererat inköpslistor för bägge alternativen till kunden, vilket hade du valt…?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Projekt – Fast eller flexibel inredning i garderoben?

  1. Charlotte skriver:

    Jag kan ta en sådan garderob som på bilden tack. Och ett passande hus?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s