Syns inte – finns inte

När man har organiserat ett utrymme bör allting däri vara synligt, för om man inte ser något så är sannolikheten stor att man glömmer bort det, och därmed inte använder det… Nu menar jag inte att allting ska vara i öppen förvaring och vara synligt HELA tiden, utan att när man öppnar luckan/lådan så kan man se allt som finns bakom och får snabbt en överblick. Här är några exempel:

Kylskåp – om du kan se all mat som finns i ditt kylskåp när du öppnar dörren är det troligare att du hinner äta upp den innan den blir dålig

Garderob – om du förvarar lika med lika (dvs byxor tillsammans, skjortor tillsammans, kortärmade tröjor tillsammans osv), och gärna färgordnat, blir det lätt att se att du till exempel har 4 par svarta byxor, så du behöver kanske inte köpa ett 5:e par…? Dessutom, om det visar sig att du har väldigt många likartade plagg, kanske det blir lättare att välja vilket/vilka av dem som kan gallras bort…? (Detsamma gäller i alla delar av huset – hur många korkskruvsöppnare behöver du?)

Säsongsförvaring – vid säsongsförvaring stoppar man undan de plagg/föremål som bara används under en del av året, för att sedan plocka fram dem igen nästa gång den säsongen närmar sig. Sannolikheten är då stor att du faktiskt hunnit glömma bort mycket av det som stuvats unden, just för att du inte sett det. Om du har hunnit glömma det och inte blir entusiastisk över att åtefinna det, överväg att göra dig av med det istället för att ”trolla bort” det till nästa år. Om du inte känner dig redo att släppa taget om några av sakerna, mellanlagra dem i 2:a chansen lådan (se nästa inlägg), och gå igenom om ytterligare ett år.

Annonser
Det här inlägget postades i Övrigt, Garderob, I köket, Säsongsförvaring. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s