Outnyttjad förvaring är dålig förvaring

Något som jag ser mycket av är outnyttjad förvaring, eller rättare sagt att saker och ting inte hamnar där man tänker sig att de ska hamna. Kläder som ska hänga ligger i en hög på golvet i garderoben, smutstvätt ligger strösslad över golvet eller på en stol (en del hittar sin väg till tvättkorgen också), tidningar ligger på bord och skåp och brödet verkar alltid ligga på andra ställen än i brödburken… Kanske är det andra saker som inte riktigt verkar trivas på sina designerade platser hemma hos dig? Oavsett vad det är, så är allt detta symptom på förvaringslösningar som inte passar den/de personer som bor där. Det spelar liksom ingen roll hur många snygga lådor eller fiffiga lösningar man släpar hem om man inte först tänker efter vilken sorts förvaring som fungerar för just mig.

Man kanske ser en bild på en snygg klädkammare med öppna hyllor och längd efter längd med klädstänger och en mysig fåtölj där man kan sitta med en bok eller medan man funderar på vad man ska ta på sig – men i verkligheten ligger kläderna i oformliga högar på hyllorna efter att man rafsat runt för att välja, i drivor på golvet eller hängda över klädstången och man har absolut inte lust att sitta och titta på eländet i fåtöljen (som förresten inte syns längre under alla kläderna)… Det betyder inte att man är oförmögen att hålla ordning omkring sig, bara att just den lösningen inte är så bra i just det fallet… Utdragbara lådor, krokar på väggen och en kortare klädstång för omtåliga plagg som används sällan kan vara en lämpligare lösning – jag lovar, det kommer att se superstädat ut!

Smutstvätten ligger i en driva på golvet? Har du provat att ställa tvättkorgen där? ”Men man kan väl inte ställa tvättkorgen synligt mitt i rummet?!” Vad är snyggast – en tvättkorg eller en hög på golvet?

Man vadar i skor på hallgolvet trots plats i hallgarderoben/skoskåpet/skohyllan – är det en lösning som är tillräckligt lätt att komma åt? På rätt plats?

Jag är nästan helt övertygad om att hos de allra flesta finns det  förvaringslösningar som inte används, eller så används bara en del av potentialen. Då är den lösningen inte bra för dig för just det ändamålet! Ge akt på vad som händer med saker i ditt kölvatten och se till att personalisera just din optimala förvaring! Kom ihåg: Oanvänd förvaring är dålig förvaring. (Inte för att den är oanvänd utan pga anledningen till att den inte används)

Annonser
Det här inlägget postades i Övrigt, Förvaringsställe, Garderob, Garderobssystem, Kläder, Klädkammare, Skor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s